Fullmetal Alchemist: Brotherhood

Prea bun ca să-l ratezi
4 aprecieri
Fullmetal Alchemist: Brotherhood e unul din cele mai populare anime-uri din lume, fiind considerat un clasic al genului shounen, deși eu îl consider mai degrabă un seinen. În caz că nu știi, shounen se referă povești pe gustul adolescenților (pe care le urmăresc și adulții), iar seinen se referă la povești pentru adulți (pe care, ironic, le urmăresc și adolescenții, uneori).

Consider anime-ul ăsta ca fiind un seinen pentru că are o poveste complexă, violentă și chiar tragică, pe alocuri. Dar, înainte să vorbim despre asta, hai să vedem despre ce-i vorba, de fapt, în acest anime.

Povestea se concentrează în jurul a doi frați, Edward Elric și Alphonse Elric (pe scurt, Ed și Al), ce au devenit alchimiști de stat, care funcționează ca un fel de câini ai guvernului. Ei s-au alăturat organizație deoarece, în copilărie, au încălcat un tabu al alchimiștilor, încercând să-și reînvie mama. Drept consecință, Ed și-a pierdut un braț și-un picior, în timp ce Al și-a pierdut întregul corp (și acum sufletul lui zace sigilat într-o armură). Ei speră că, în calitate de alchimiști ai statului, să poată găsi un remediu pentru a recupera ce-au pierdut (adică vor să găsească piatra filozofală).

Pe lângă alchimiștii de stat, guvernul mai are și o armată bine organizată al cărei lider este și conducătorul țării: misteriosul King Bradley, care e mult mai periculos decât pare la prima vedere și care ascunde multe secrete murdare ale trecutului țării și chiar ale actualului său scop.

Fără să intru în detalii, ca să nu-ți stric surpriza, voi mai spune doar că Ed și Al ajung să descopere, treptat, întunericul ce învăluie țara lor, armata și profesia de alchimist. Vor fi lupte sângeroase, vieți pierdute și speranțe puse la bătaie. Și, de parcă asta n-ar fi suficient, în toată hărmălaia asta se mai amestecă și-un terorist din altă țară ce vrea să ucidă toți alchimiștii de stat, și niște oameni dintr-o a treia țară ce vor să obțină piatra filozofală pentru a intra în grațiile împăratului lor, ca să fie numiți moștenitorii acestuia la tron. Și multe, multe altele.

Așa cum spuneam, povestea e complexă, dar bine gândită. Cele 64 de episoade curg unul din altul, la fel de lin ca susurul unei cascade liniștite. Avem parte de mister, lupte, ocultism, tragedie și chiar niște profunzime (în ceea ce privește importanța vieții umane).

Personajele sunt bine conturate, inclusiv cele secundare (care sunt multe la număr și-ar fi durat prea mult să le menționez pe toate). Iar coloana sonoră este, de asemenea, foarte calitativă.

Înainte să închei, vreau să spun că Hiromu Arakawa, creatoarea poveștii Fullmetal Alchemist: Brotherhood, a mai scris și alte manga, dintre care unele au devenit anime-uri. Printre acestea se numără: Arslan Senki, Gin no Saji și Juushin Enbu: Hero Tales.

Fullmetal Alchemist: Brotherhood e unul din puținele anime-uri despre care pot spune, fără să exagerez, că e o capodoperă. Cred că fiecare om ar trebui să vadă anime-ul ăsta măcar o dată în viață, așa că, dacă nu l-ai văzut încă, ce mai aștepți?
Concluzie generală: Capodoperă.
Serii asemănătoare recomandate:
Luni, 3 octombrie 2022
Recenzie scrisă de
Recenzie apreciată de:
RoronoaZoro, Didi-mcn, Nyc, ObergruppenfuhrerSS
Caută serie
Ştiri din lumea anime
Postat de cristiaN0051 @ 4 iulie, 14:59
Postat de cristiaN0051 @ 28 iunie, 17:58
Postat de cristiaN0051 @ 28 mai, 15:52
Caută membru
Caută
Episoade anunţate
5 mai, 22:00
Anunţat de
6 mai, 13:00
Anunţat de
10 mai
Anunţat de
Cei mai activi membri ai lunii

Traducere
41
17
14

Encoding
92
4
2

Verificare
85
26
17

Hall of fame
Principala adresă a site-ului e http://anime.kage.ro.
Site-ul poate fi accesat și prin browserul TOR la adresa aceasta (nu merge decât pe browserul TOR).
E extrem de important să încercați să accesați aceste adrese în caz că nu merge să intrați pe site.
Loading...