Shiki

2 aprecieri
Începusem cu ceva vreme în urmă animeul ăsta, dar pur și simplu nu am putut trece de grafica lui ciudățică și mi se părea plictisitor, totuși, acum îl văd cu alți ochi.
Partea de horror se instalează treptat, aproape înspăimântător de normal, ceea ce îmi amintea de romanul „Salem's Lot” a lui Stephen King, în care se întâmplă ceva asemănător, dar nu îți dai seama exact ce anume până nu te trezești brusc și ai un moment de ăla gen „Aha!!! Deci asta era”. Te captivează treptat, numai să ai ceva răbdare cu primele episoade, iar povestea te acaparează și nu te mai poți opri până nu ajungi la finalul ei.
Personajele sunt extrem de reușite, cu câteva excepții, alea care mi-au lăsat un gust amar. Pe Megumi o uram, dar până la urmă am reușit să o înțeleg, adică oricine poate fi în situația ei (nu mă refer la partea cu shiki și ce urmează după). Ea era doar o fată de la țară, sătulă de îngrădirea și mentalitatea sătenilor și de „gura-lumii”. Atitudinea ei chiar era de înțeles în fața atâtor restricții și reguli impuse de cei care nu o încurajau deloc și nu o susțineau în a-și îndeplini visurile, de aceea vedea orașul ca pe o evadare din cotidianul ei obișnuit, în plus, la frustrările ei se adăuga și constanta indiferență a băiatului iubit, iar pentru o adolescentă cu o personalitate menită să iasă în evidență ca a ei, era foarte greu să accepte faptul că va rămâne mediocră pentru tot restul vieții într-un sat necunoscut. Câți nu suntem în situația ei? O grămadă, fie că recunoaștem sau nu.
Mi-a plăcut mult de Ritsuko și Natsumo, căci erau singurii cu picioarele pe pământ și se opuneau invadatorilor. Reacția lor era total de înțeles, față de a călugărului (pe ăsta nu îl suport, a fost un personaj mediocru pe tot parcursul animeului, iar la final a devenit un mare prost de care îmi era silă). Doctorul a fost nemilos, crud, sadic, dar măcar avea motive întemeiate când a văzut cu ce avea de-a face și ce molimă se abătuse peste satul lor liniștit.
Din punctul meu de vedere, povestea se conturează tipic, însă te ține în suspans oricum, mai ales când îți arată și anumite explicații logice, dar la partea asta, a avut niște lipsuri destul de mari pentru mine, cum ar fi explicația acelui vârcolac albastru cu privire la motivul servitudidii lui (care nu mi s-a părut logică și plauzibilă și nu m-a mulțumit deloc). Aveam momente în care oscilam între tabere, dar până la urmă n-am fost de partea niciuneia, când de ambele părți prima măcelul.
Coloana sonoră parcă nu se potrivea uneori cu groaza stârnită din anime, dimpotrivă, au făcut-o cam prea liniștită pentru gustul meu, iar asta mă cam îndepărta de firul poveștii în sine. De asemenea, după ce am terminat de vizionat animeul, nu mi-a mai rămas nicio melodie în minte.
Finalul de la Shiki mi-a lăsat un gust amar. Toți erau pe pricipiul legii talionului sau „ochi pentru ochi și dinte pentru dinte” și fix la urmă nu se mai aplică asta, ceea ce e cam dezamăgitor.
Per total, a fost un anime interesant, bazându-se mai mult pe partea de horror. Îl recomand iubitorilor acestui gen.

Concluzie generală: Serie bună.
Joi, 28 octombrie 2021
Recenzie scrisă de
Recenzie apreciată de:
blueeyesbogdanel, Mary4031
Caută serie
Ştiri din lumea anime
Postat de cristiaN0051 @ 4 iulie, 14:59
Postat de cristiaN0051 @ 28 iunie, 17:58
Postat de cristiaN0051 @ 28 mai, 15:52
Caută membru
Caută
Episoade anunţate
6 mai, 22:00
Anunţat de
7 mai, 13:00
Anunţat de
10 mai
Anunţat de
Cei mai activi membri ai lunii

Traducere
53
18
14

Encoding
100
6
3

Verificare
100
26
18

Hall of fame
Principala adresă a site-ului e http://anime.kage.ro.
Site-ul poate fi accesat și prin browserul TOR la adresa aceasta (nu merge decât pe browserul TOR).
E extrem de important să încercați să accesați aceste adrese în caz că nu merge să intrați pe site.
Loading...