Code Geass

12 aprecieri
„Pentru a învinge răul, voi deveni un rău și mai mare.”-Lelouch Lamperouge
Poate unul dintre citatele care descrie cel mai bine această serie.

Plină de tone de acțiune, sânge și umor spiritual povestea începe în anul 2010 când Imperiul Britanian invadează Japonia, redenumind-o ''Area 11''. În contradicție, britanicul Lelouch îi promite prietenului său japonez Suzaku, că el va fi acela care va distruge Marele Imperiu Britanian. Șapte ani mai târziu, după ce protagonistul nostru termină de jucat șah cu un nobil, se lovește de un grup de teroriști care au furat o bombă cu gaz. După o urmărire neplăcută a armatei și o întâlnire cu Suzaku, află că o fată misterioasă pe nume C.C. este de fapt în interiorul bombei cu gaz, însă la scurt timp după, cei 3 ajung să fie înconjurați de către armată. Acțiunea devine în continuare interesantă, aflăm că C.C. de fapt nu este o fată oarecare, descoperim puterea Geass-ului și cum Lelouch realizează că acum, este capabil să își îndeplinească promisiunea făcut acum mult timp datorită acestuia.

Personajele în mare parte sunt interesante, însă trebuie nepărat să povestim un pic despre cei ce dau culoare anime-ului:

Lelouch Lamperouge- ''Trebuie să distrugi înainte de a crea.'' Cel mai bine scris personaj pe care le-am întâlnit, apare sub forma liderului rebeliunii, Zero. A început rebeliunea împotriva unei lumi a corupției care, din punctul său de vedere, nu este demnă de nici o încercare de a o repara, ci mai degrabă de a o distruge definitiv, astfel încât un nou sistemul se naște în ruinele celui vechi cu speranța de a se îmbunătăți. Toate acestea pentru a-i crea o lumea mai bună surioarei sale Nunnally, lipsită de vedre și de posibilitatea mișcării și pentru a-și îndeplini obiectivele până la capăt, nederanjându-l dacă lumea îi va pune eticheta de ''rău'' pe parcursul procesului.

Suzaku Kururugi -„Voi schimba lumea asta din interior.” După cucerirea Japoniei și după un eveniment neplăcut în viața lui, personajul nostru își schimbă personalitatea radical. El și-a impus să nu susțină terorismul sau rebeliunea, ceea ce credea că va duce doar la uciderea inutilă. Suzaku a avut de asemenea o perspectivă mai pozitivă asupra Britanniei, crezând că ar putea fi schimbată în bine, demonstrând un caracter paradoxal care se încăpățânează să creadă că poate realiza o societate pașnică fără a încălca regulile.

C.C.- "Fără moarte, tot ceea ce avem sunt evenimente întâmplătoare, acumulare, nu poți numi asta viață!" Enigmatica fată numită C.C. este o ființă nemuritoare care îi poate înzestra pe oameni cu miraculoasa putere a Geass-ului. Pare să fie apatică de tot ce ține de lumea oamenilor, iar motivul pentru care aceasta îi dă lui Lelouch această putere este ca el să îi îndeplinească singura dorință la care visează cu ardoare. Trăind de foarte mult timp, pare să fi uitat gustul câștigului și al pierderii, afirmând că entuziasmul și tristețea oamenilor sunt pentru nimic.

Coloana sonoră, opening-urile cât și ending-urile sunt grozave, pe care poți să le adaugi cu ușurință în playlist-ul tău anime. Temele, care îți fac mai mare plăcerea să le asculți, îți permit să vezi dincolo de ce-ți apare pe ecran, ce te fac să simți că intri cât mai adânc în universul acțiunii.

Animația este una originală, luptele sunt foarte bine și frumos animate, care te pot lăsa deseori fără suflare, design-ul caracterelor este de asemenea interesant, cu modele uimitoare de mecha.

Code Geass m-a cuprins, m-a făcut să râd și m-a făcut să plâng. Este de departe una din cele mai bune serii anime pe care le-am văzut-o vreodată, cu o poveste genială, originală, cuvintele fiind insuficiente pentru a descrie geniul pur al acestei serii, Lelouch. Cu cel mai bun final și cel mai bine scris caracter, în opinia mea, acest anime este un MASTERPIECE și de asemenea un big MUST WATCH.

Lelouch este un mastermind- șahul fiind literalmente o temă a seriei- dând ''șah mat'' întregului Imperiu până la tron.

Cu toate acestea fiind spuse, mergi să-l vizionezi mai repede și de asemenea ALL HAIL LELOUCH!!!
Concluzie generală: Capodoperă.
Joi, 18 martie 2021
Recenzie scrisă de
Recenzie apreciată de:
kndor, irina69, HyperXD, iSquiint, Andrutz15, IG8, EddoEdy, Nyc, iuli17zzZ, gabi04, Cistilio, Yamidark
Caută serie
Ştiri din lumea anime
Postat de cristiaN0051 @ 4 iulie, 14:59
Postat de cristiaN0051 @ 28 iunie, 17:58
Postat de cristiaN0051 @ 28 mai, 15:52
Caută membru
Caută
Episoade anunţate
3 mai, 18:00
Anunţat de
3 mai
Anunţat de
4 mai, 13:00
Anunţat de
Cei mai activi membri ai lunii

Traducere
23
17
9

Encoding
30
2
2

Verificare
51
10
6

Hall of fame
Principala adresă a site-ului e http://anime.kage.ro.
Site-ul poate fi accesat și prin browserul TOR la adresa aceasta (nu merge decât pe browserul TOR).
E extrem de important să încercați să accesați aceste adrese în caz că nu merge să intrați pe site.
Loading...