Steins;Gate

Steins;Gate
6 aprecieri
Steins;Gate m-a captivat din primul episod, prin intermediul dorinței de a afla răspunsurile pentru descâlcirea firului narativ. Combinația dintre obținerea puterii absolute de a controla timpul și sacrificiile care vin de la sine odată cu aceasta pun pe cel care se uită să stea cu sufletul la gură, pentru că, nimic nu este sigur în viitor.

Acțiunea: Din punct de vedere al poveștii; Ei bine, pregătiți-vă pentru un carusel plin de suișuri și coborâșuri. Firul narativ atinge fiecare emoție umană, de la fericire până la ură. Fiecare episod te va lovi în modul în care te aștepți cel mai puțin. Mi-a plăcut modul în care evoluează acțiunea. Nu este nicidecum o poveste liniară. Trecutul, prezentul și viitorul se îmbină în a schița fiecare moment în timp si joacă si un rol foarte important în conturarea personajelor.

Personajele: Îl avem pe mad scientisto Okabe Rintarou, sau, cum își spune el, Hououin Kyoma, în rolul principal. Deși poate la început nu îl luam în serios, acesta, pe parcursul seriei, dă dovadă de maturitate când este pus in fața deciziilor aduse de univers în calea lui. Fiecare personaj are câte o latură ascunsă, aceasta apărând la lumină, ironic, cu trecerea, sau, mai degrabă, cu întoarcerea în timp. Au fost nenumărate momente când a trebuit să îmi culeg maxilarul de pe podea la fiecare dezvăluire.

Animația: Pentru a livra cât mai veridic si verosimil acțiunea, deși acesta este un anime science-fiction, îți trebuie o animație bine pusă la punct. Zis și făcut. Chiar de la opening vei descoperi secretele ascunse în animație. Art style-ul este inedit, venind, la acea vreme, cu ceva nou și proaspăt pe piață.

Coloana sonoră: Haaacking too the gate! ; De asemenea, coloana sonoră este ceva de lăudat. Parcă emoțiile simțite de personaje le resimțeam chiar eu. Dacă închid ochii, urechile mele sunt umplute de tot cu sentimente puternice, până în măduva oaselor. Fiecare efect, fiecare voce, fiecare pas si fiecare ciripit sunt exact la locul lor.

În concluzie, recomand cu cea mai mare încredere acest anime. Nu veți regreta dacă îl veți viziona. Pe tot parcursul vizionării am avut un gust dulce-amărui, iar finalul m-a lăsat înlăcrimat. O capodoperă ce va supraviețui amprentei timpului.
Concluzie generală: Capodoperă.
Marți, 12 ianuarie 2021
Recenzie scrisă de
Recenzie apreciată de:
Porumb, scyther, DariusRo22, Cornelius-Andrei, ana.snitel, 1705Biyufu
Episoade anunţate
6 mai, 13:00
Anunţat de
10 mai
Anunţat de
Cei mai activi membri ai lunii

Traducere
42
18
14

Encoding
97
6
2

Verificare
87
26
17

Hall of fame
Principala adresă a site-ului e http://anime.kage.ro.
Site-ul poate fi accesat și prin browserul TOR la adresa aceasta (nu merge decât pe browserul TOR).
E extrem de important să încercați să accesați aceste adrese în caz că nu merge să intrați pe site.
Loading...