Shokugeki no Soma

Războiul Mâncării
3 aprecieri
Shokugeki no Soma este un anime cu o poveste care se bazează pe confruntări cu abilități de gătit. Adică e o poveste despre mâncare și bucătari. O idee interesantă și chiar originală.

Acum, dacă te gândești că o astfel de serie e lipsită de acțiune, să știi că te înșeli amarnic. E un anime cel puțin la fel de intens precum cele cu bătălii grandioase și războinici neînfricați.

Mare parte din evenimente se petrec în cea mai bună școală culinară din Japonia, Academia Totsuki, unde rata de absolvire e de 10% (doar cei mai buni bucătari în devenire supraviețuiesc acolo, restul sunt exmatriculați).

Protagonistul din această poveste, care-și face simțită prezența oriunde se află, este Yukihira Soma. El visează de mic copil să-și depășească tatăl care e un excelent bucătar.

Într-o zi, tatăl lui Soma îl transferă la acea școală de top și-i spune că, dacă nu rezistă acolo, n-are nicio șansă să-l depășească vreodată.

Soma e un personaj interesant, pentru că are ceea ce se numește rezistență la eșec. Efectiv, nu se lasă descurajat dacă pierde, oricât de zdrobitoare ar fi fost înfrângerea. De asemenea, el impresionează prin creativitatea lui de a combina anumite ingrediente pentru a crea preparate care să-i dea pe toți pe spate. Tot el are și o latură oarecum obraznică, obligându-i pe alții să guste din preparatele lui intenționat făcute să fie scârboase (de exemplu, calamar cu unt de arahide).

La academie, Soma își face mulți prieteni noi. Dar și rivali cu care să concureze, printre care se numără și Nakiri Erina, nepoata directorului și una dintre elevii de top ai academiei.

Competițiile constau în întreceri de gătit, de obicei pe o temă anume, care să fie jurizate de oameni special aleși pentru a fi stricți și greu de satisfăcut. Aici intră în joc competițiile oficiale numite Shokugeki. Practic, sunt același lucru ca mai devreme, dar cu un pariu între participanți. Și mizele sunt mai mari decât ai crede. De exemplu, unii pariază că, dacă pierd meciul, vor fi exmatriculați. Cu alte cuvinte, aceste competiții de la Totsuki sunt mult mai dificile decât orice concurs culinar ai fi urmărit tu până acum.

Povestea se dezvoltă treptat și, pe parcursul sezoanelor, devine din ce în ce mai complexă și mai interesantă. La fel și personalitatea personajelor, fie ele principale sau secundare.

Un aspect care mi-a plăcut foarte mult la Shokugeki no Soma e că rețetele din anime chiar pot fi reproduse în realitate, dacă ai priceperea și ingredientele necesare. De fapt, există canale de YouTube în limba engleză care au făcut unele rețete din acest anime ca să vadă cum sunt ele în realitate. Așadar, dacă-ți place să gătești și vrei să afli lucruri noi despre pasiunea ta, n-ar strica să arunci un ochi la Shokugeki no Soma.

Grafica arată foarte bine, predomină culorile vii și plăcute.

Vocile personajelor mi-au plăcut destul de mult, pentru că se potrivesc de minune cu personalitatea lor. Pe partea de melodii, mi-au plăcut toate. Primul opening și, respectiv, ending au un ritm mai liniștitor, iar următoarele sunt mai energice.

Shokugeki no Souma este un anime interesant, distractiv, plin de intensitate, ușor amuzant și chiar ecchi (pervers). Povestea e deja finalizată și se întinde pe parcursul a 5 sezoane pline de confruntări, personaje interesante și rețete de preparate care te vor face să salivezi.

Dacă vrei un anime cu o idee originală de acțiune, fără bătăi propriu-zise, care te va face să vrei să devorezi episod după episod, atunci acesta este cel pe care-l cauți!


Concluzie generală: Capodoperă.
Serii asemănătoare recomandate:
Joi, 19 noiembrie 2020
Recenzie scrisă de
Recenzie apreciată de:
RoronoaZoro, oviddiu20-naruto, rraalluuuu
Episoade anunţate
6 mai, 13:00
Anunţat de
10 mai
Anunţat de
Cei mai activi membri ai lunii

Traducere
42
18
14

Encoding
97
6
2

Verificare
87
26
17

Hall of fame
Principala adresă a site-ului e http://anime.kage.ro.
Site-ul poate fi accesat și prin browserul TOR la adresa aceasta (nu merge decât pe browserul TOR).
E extrem de important să încercați să accesați aceste adrese în caz că nu merge să intrați pe site.
Loading...