Shokugeki no Soma

3 aprecieri
Imaginați-vă că aveți un shounen tipic de luptă bazat pe turnee. Acum înlocuiește lupta ... cu pornografie alimentară. Rezultatul este practic Shokugeki no Souma.

Povestea are loc la o școală culinară de elită numită Academia Tōtsuki; un loc atât de competitiv încât se estimează că doar aproximativ 10% dintre studenții săi vor absolvi vreodată. Intră în Yukihira Souma: un băiat încrezător de 15 ani care visează să devină bucătar cu normă întreagă la restaurantul tatălui său. Pentru a face acest lucru, Souma se înscrie la prestigioasa școală și trebuie să treacă prin toate provocările nemiloase pe care le are de oferit în timp ce încearcă să urce încet, dar sigur, spre vârf.

Anime-ul îl urmărește pe Souma și pe ceilalți studenți, deoarece trebuie să îndeplinească diverse sarcini dificile de gătit și provocări sub profesori foarte stricți, precum și să concureze unul cu celălalt. Acest lucru se face în primul rând printr-un sistem de duel numit Shokugeki: un bucătar oficial judecat de un juriu imparțial, care este folosit ca mijloc de soluționare a dezbaterilor și dezacordurilor. În timpul unui Shokugeki, fiecare echipă concurentă trebuie să parieze prematur ceva care este considerat a avea o valoare egală și ambii sunt obligați să-și onoreze partea de târg dacă ar fi aceia care vor pierde meciul. În acest fel, elevii își pot folosi singuri abilitățile de gătit pentru a „lupta” între ei.

Deci, ce anume face acest anime atât de bun atunci? Pur și simplu, Shokugeki no Souma este incredibil de distractiv. Este captivant, oarecum original și te face să te chicotești la nesfârșitul gasgas alimentar. Acum, dacă nu știi ce este un foodgasm, este practic reacția asemănătoare orgasmului pe care o are un personaj atunci când mănâncă ceva atât de delicios încât nu pot să-și stăpânească entuziasmul, iar acest anime are multe din acestea. Deci da, există o mulțime de momente ecchi, dar se potrivește cumva spectacolului * perfect *. Nici măcar nu știu de ce este atât de distractiv să mă uit, dar pur și simplu este. Aceste reacții sunt foarte creative, în general legate de mâncarea în cauză într-un fel și frumos ilustrate în consecință. Aș putea adăuga, de asemenea, că ilustratorul seriei este inițial un hentai mangaka, deci nu este chiar atât de ciudat faptul că erotismul este atât de important.

Ca protagonist, Souma este extrem de obraznic, dar și foarte carismatic. El este genul de personaj pe care îți place să-l înveseli și pe care vrei să-l câștigi, care într-o poveste competitivă este destul de mare. Alte personaje includ Megumi neîndemânatică dar plină de inimă, tsundere-ul condescendent Erina care are papilele gustative de neegalat, Nikumi obsedat de carne și nenumărate altele. În ansamblu, distribuția personajului este foarte echilibrată și diversă, ceea ce are ca rezultat și feluri foarte diferite de gătit.

Apropo de asta, aspectul culinar este destul de interesant în sine. Dacă sunteți interesat să încercați câteva rețete noi pentru dvs., atunci Shokugeki no Souma vă inspiră din plin. Cantitatea de creativitate turnată în diferitele feluri de mâncare exotice din acest anime nu trebuie subestimată. Încă nu am încercat să gătesc ceva nou pe care l-am văzut în acest spectacol încă de acum, dar cu siguranță există o mână de lucruri pe care aș vrea să le încerc într-o zi.

Dar, în cele din urmă, indiferent dacă te uiți în primul rând la Shokugeki no Souma pentru mâncăruri alimentare, gătit sau concurență intensă, probabil că nu vei rămâne dezamăgit, deoarece anime-ul face o treabă excelentă pe toate cele trei fronturi. Există, de asemenea, faptul că aceasta este o adaptare aproape perfectă a manga-ului, astfel încât chiar și fanii hardcore ai materialului sursă ar trebui să fie mulțumiți cu el.

Pe de altă parte, având în vedere tachina uriașă a unui sfârșit de cliffhanger, va trebui să ne aruncăm cu nerăbdare degetele mari, cu nerăbdare anticipare pentru ziua fatidică în care sezonul 2 (sperăm) vine.
Am găsit această recenzie
Concluzie generală: Serie bună.
Vineri, 13 noiembrie 2020
Recenzie scrisă de
Recenzie apreciată de:
Gima, Yushina, Mateiasgt-san
Episoade anunţate
6 mai, 13:00
Anunţat de
10 mai
Anunţat de
Cei mai activi membri ai lunii

Traducere
42
18
14

Encoding
97
6
2

Verificare
87
26
17

Hall of fame
Principala adresă a site-ului e http://anime.kage.ro.
Site-ul poate fi accesat și prin browserul TOR la adresa aceasta (nu merge decât pe browserul TOR).
E extrem de important să încercați să accesați aceste adrese în caz că nu merge să intrați pe site.
Loading...